Archief

BLUES TOUR GRONINGEN

Op 18 december 2008 opgericht als Stichting Blues in Groningen (BIG), nu genaamd Stichting Blues Tour Groningen (BTG). De stichting is gevestigd te Groningen.

Op de laatste zaterdag van februari 2009 was de start van de 1e editie. Dit vond plaats in de befaamde Ellebogenbuurt.
De eerste editie was een succes, getuige ook het navolgende citaat uit het Dagblad van het Noorden van 2 maart 2009: “De initiatiefnemers zijn overdonderd door het succes dat de eerste editie zaterdagavond in het Elleboogkwartier beleefde. De vijf deelnemende cafés puilden uit. Niet alleen met vaste gasten, maar vooral ook met bluesliefhebbers die van heinde en verre waren gekomen. Er was een gezellige sfeer en er waren veel nieuwe gezichten in de buurt die van café naar café trokken.

Het jaar daarop was er in 2010 een deelname van zeven cafés aan BTG en wederom een prachtig succes. Er werd besloten om de laatste zaterdag van februari te handhaven als muziekavond.

In 2011 waren er negen cafés die deel uit maakten van BTG. Het was opvallend hoeveel mensen van buiten de stad Groningen op de been waren. Er was veel enthousiasme over de sfeer en de optredende bands. Kortom de 4e editie kon niet uitblijven.

En weer kwam er een deelnemend café bij in 2012, waardoor BTG werd uitgebreid naar 10 locaties. Ook was nieuw dat er een BTG hotel arrangement kon worden geboekt. Veel mensen vanuit de noordelijke provincies wilden de hele BTG avond meemaken zonder de druk van niet te mogen drinken of weer vroeg terug te willen voelen. Het was een experiment dat een vervolg gaat krijgen tijdens de lustrumeditie. BTG werd wederom een grandioos succes!!

Zaterdag 23 februari 2013. Vijf jaar BTG, een lustrum editie!! Ook afgelopen jaar tien deelnemende cafés op loopafstand in het centrum van Groningen. Welke bands en locaties staan elders op deze website vermeld. BTG had al die jaren niet zo’n succes kunnen worden door jullie blues liefhebbers en onze sponsoren!! Meer informatie kan je vinden onder media.

LET THE GOOD TIMES ROLL!!!!