Archief

BLUES TOUR GRONINGEN

De Blues Tour Groningen begon in 2009 voorzichtig, als een initiatief van de liefhebbers Wim Angerman en Wim Entzinger. De eerste editie van de Blues Tour vond plaats op 28 februari, in vijf cafés. De eerste editie was een succes, getuige ook het navolgende citaat uit het Dagblad van het Noorden van 2 maart 2009: “De initiatiefnemers zijn overdonderd door het succes dat de eerste editie zaterdagavond in de Elleboogbuurt beleefde. De vijf deelnemende cafés puilden uit. Niet alleen met vaste gasten, maar vooral ook met bluesliefhebbers die van heinde en verre waren gekomen.” Sindsdien is er ieder jaar op de laatste zaterdag van februari weer een editie geweest.
Wim Entzinger heeft de organisatie na een aantal jaar in verband met te drukke werkzaamheden vaarwel moeten zeggen en maakte in de organisatie plaats voor Joris van Berkel. Helaas is Wim Angerman, die de eer geniet de drijvende kracht achter de eerste negen edities van het evenement te zijn geweest, eind 2017 overleden. Sindsdien hebben Willem Koster en Maarten Linskens zijn rol in de organisatie opgepakt.
Vanaf januari 2022 is Joris gestopt met de organisatie en is de Blues Tour Groningen geen stichting meer. Willem en Maarten hebben echter het stokje overgenomen en zullen de komende jaren deze mooie blues avond blijven organiseren.

Welke bands en locaties er dit jaar meedoen staat elders op deze website vermeld. BTG had al die jaren niet zo’n succes kunnen worden door jullie blues liefhebbers, sponsoren, en vooral de deelnemende cafés!!