Bands 2013

Arthur Ebeling en Ronald de Jong – Café Marleen – zaterdag 23 februari 2013

Arthur Ebeling toerde met zijn onafscheidelijke Gretsch gitaar al over diverse continenten. Speelde onder andere in het voorprogramma van blueslegende Buddy Guy. Arthur staat bekend om zijn wrange,maar ook vaak humorvolle teksten vol gebroken harten, romantiek en andere rampspoed.
Hij speelt met Ronald de Jong de ervaren soulvolle bassist aan zijn zijde. Ronald heeft in bandverband gespeeld maar buiten bassist om was ook geliefd als boeker, secretaris, promotor, chauffeur, geldschieter, roadie en boekhouder.
Tegenwoordig heeft hij, om het risico te spreiden, meerdere clubjes muzikanten bereid gevonden, om met hem te spelen. En nu dus met Arthur Ebeling.
www.arthurebeling.nl       logo-stamp


The JUKE JOINTS – Huize Maas – zaterdag 23 februari 2013

zijn ongetwijfeld één van de succesvolste blues bands in Nederland met hun zeer eigen mix van swing,rockabilly, rock ’n roll, bluesrock, Chicago blues en zydeco!
www.thejukejoints.com       logo-stamp


St LOUIS SLIM – Chaplin’s Pub – zaterdag 23 februari 2013

Doordrenkt met een authentiek geluid van de bluesgiganten uit de jaren vijftig brengen ze een avond spetterende Chicago blues in een modern jasje.
www.stlouisslim.nl       logo-stamp


The Tightropes – Café Koster – zaterdag 23 februari 2013

De drie heren die in 2011 The Tightropes vormden, delen een vergaande liefde voor legendarische gitaristen. Jimi Hendrix, Stevie Ray Vaughan en Scott McKeon, om maar een paar grootheden te noemen. Dus is het niet zo raar dat de invloed van deze legendes rondwaart in de stampende rocksongs van The Tightropes, flink op smaak gebracht met eetlepels blues en funk.
www.thetightropes.com       logo-stamp


SUGARBOY and the SINNERS – Diner-café Soestdijk – zaterdag 23 februari 2013

Zij vertegenwoordigen de jongste generatie bluesbands in Nederland. De vier younsters spelen op hun eigen manier zwart, laidback en dansbaar. Winnaars van de Dutch Blues Challenge 2012!!
www.sugarboyandthesinners.com       logo-stamp


BLUES AVENUE – Café De Keyzer – zaterdag 23 februari 2013

Deze band staat bekend om zijn energieke stage-act,waarbij het enthousiasme letterlijk van het podium afspat. De vele bekende en misschien minder bekende bluessongs worden door de vier ervaren bandleden vol overgave en met overtuiging gebracht.
www.blues-avenue.com       logo-stamp


One Night Blues Stand – Café Mulder – zaterdag 23 februari 2013

Blues heeft vele gezichten, One Night Blues Stand ook. Verrassend maar altijd van niveau, swingend en meeslepend. One Night Blues Stand is vanavond: Theo Houtkoop (git-voc), Johan Viswat (bas) en Marcel Wolthof (dr). Special Guests: Inki de Jonge (voc) en Jaap Stegeman (keyb).

logo-stamp


HANS van LIER and the SIDEKICKS – Wolthoorn & Co – zaterdag 23 februari 2013

De Groningse band is niet zo maar in een hokje te plaatsen. Zij maken muziek met invloeden vanuit de rock-,pop-,jazz-,en blues.
Ze noemen het dan ook “blues & more than blues!!”
www.hansvanlierandthesidekicks.nl       logo-stamp


FISLEY ROOST – Buckshot Café – zaterdag 23 februari 2013

Deze Drentse bluesband maakt van elk optreden een feest. Het repertoire bestaat uit blues,bluesrock en blues ballads.
Naast nummers van bekende blueshelden spelen ze ook eigen werk wat garant staat voor een swingend optreden.
www.fisleyroost.nl       logo-stamp


Herbie and the Guitarguy- Jazzcafe Alto – zaterdag 23 februari 2013

Harbert Grezel (Herbie) en Henk de Ruiter ontmoetten elkaar een aantal jaren geleden op een Bluesfestival dat Henk organiseerde. Oktober 2011 stonden de eerste optredens gepland, de reacties van het publiek waren lovend en men was erg onder de indruk dat een duo zo’n groove kon neerzetten! Daarbij genomen de authentieke benadering van de Blues, het enthousiasme en entertainment van beide heren bleek dit een uitstekende aanvulling te zijn op de nederlandse bluesscene en zijn Herbie and the Guitarguy inmiddels een veel gevraagd duo geworden.

www.deruitermuziek.nl     youtube-btg12  logo-stamp