Band & Café 2020

Big Bo (classic blues)

Café De Sleutel is een begrip in Groningen. Het biervaatje op de hoek met sleutel herinnert aan de eeuwenoude brouwersbestemming van Café De Sleutel. Een etablissement met een rijke historie (± 1659!) dat met veel liefde en aandacht is uitgebreid, waarbij de oorspronkelijke sfeer is gebleven. Er is in het cafe dan ook veel te zien, let ook eens op het plafond! Voor de Blues Tour is er ruimte gemaakt in de benedensocieteit waar Big Bo zal optreden.

Big Bo, die vanavond in een “one-man-band” setting speelt met naast eigen werk voornamelijk blues-klassiekers uit de jaren ’30, ’40 en ’50. Hierbij voeren onversneden en vaak obscure Deltablues de boventoon. Met zijn ongepolijste, soulvolle stem begeleidt hij zichzelf op akoestische en elektrische gitaar, steel dobro, “cigarbox” gitaar, snare drum, hi-hatt en bassdrum. Big Bo heeft zich verschillende stijlen binnen de blues eigen gemaakt, van de noordelijke Chicago Blues tot diep in de Delta, van de Slave Hollers tot Gospel en Spiritual en van opwekkende Georgia Ragtime en Piedmont style tot swingende New Orleans Hokum. Nummers van onder meer Charley Patton, Muddy Waters, Robert Johnson, Skip James, Bukka White, maar ook Sister Rosetta Tharpe, Brownie McGhee, Blind Willie McTell en vele anderen worden op bezielde wijze vertolkt, waarbij de intentie en emotie van de blues steeds bewaard blijft.

www.bobrocken.nl

Café De Sleutel
Navigeer hier naartoe met google maps
Noorderhaven 72 – 9712 VM – Groningen
050-3181454
cafedesleutel.nl


Captain Morgan Express (bluesrock)

De Benzinebar is een begrip voor de iets ouderen onder ons: mateloos populair in de jaren 90, de enige kroeg in stad waar je op ongeoorloofde tijdstippen nog naar binnen kon. Koplampen van een oude Chevy beschijnen het podium. De muren zijn behangen met oude emaillen borden van Zundapps, Horex, andere motoren en brandstofmerken. Het staat tjokvol met jukeboxen en antieke benzinepompen. Tijdens de Blues Tour kun je weer even terug naar deze vervlogen tijden, met een optreden van de Captain Morgan Express.

Captain Morgan Express staat garant voor een strakke set energieke blues. De Utrechtse bluesband mengt zompige moerasklanken uit New Orleans met stadse geluiden uit Chicago. Onversneden Texas struts smelten samen met delta blues uit het diepe zuiden. Swingende shuffles worden afgewisseld met opzwepende jungle beats en hypnotiserende voodoo vibes. Live kenmerkt Captain Morgan Express zich door een intense performance, meerstemmige zang en explosieve gitaar en bluesharp duels. Swingende shuffles worden afgewisseld met ruige bluesrockers en klassieke slow blues. Onbegrensde dynamiek, broeierig samenspel en improvisaties op het scherpst van de snede zijn de sleutelwoorden. Blues Magazine: ‘Captain Morgan Express is een voortreffelijke live band en ze doen hun naam als the hardest hip shakers volledig eer aan.’

Captain Morgan Express bestaan uit Johnny ‘Boy’ Brouwer (zang, mondharmonica), Hans Gerrietsen (gitaar, zang), Phil Admiraal (bass, zang) en Frank Boot (drums).

www.captainmorganexpress.com

Benzinebar
Navigeer hier naartoe met google maps
Hoekstraat 44 – 9712 AP – Groningen
benzinebar.nl


Ed Baker & The Boogie Machine (boogie blues)

Midden in het centrum van Groningen, verscholen tussen het Harmoniecomplex en de Kromme Elleboog, bevindt zich sinds Augustus 2013 Café de Uurwerker. ‘De Uurwerker’ is de ontmoetingsplek in Groningen voor studenten, zzp-ers, creatieven en anderen. Een kop koffie in de ochtend, een biertje aan het eind van de dag, maar ook pizza of burgers staan op het menu. Deze inspirerende omgeving is tijdens de Blues Tour de weer de juiste plek voor een optreden van Ed Baker & the Boogie Machine.

De afgelopen vier edities van de Blues Tour heeft het publiek Ed Baker & the Boogie Machine omarmd. Een optreden van Ed Baker & the Boogie Machine staat namelijk garant voor een avond swingen op opzwepende muziek from the fifties. De piano-variant van de blues, de boogie woogie, is ontstaan rond 1910. Deze vond zijn hoogtepunt in de jaren ’30. Het was de basis voor de swing in de jaren ’40 en ontwikkelde zich uiteindelijk tot de early rock ’n roll, eind jaren ’50. De boogie woogie vormt dus de rode draad in de muzeik van deze band, de muziek vertegenwoordigt de jaren 30, 40 en 50. Met de nadruk op de fifties, waarin contrabas en drums de groove zetten. De up-tempo muziek, de spetterende solo’s en de interactie tussen de muzikanten met een hoge dosis improvisatie op het raakvlak van blues, jazz en swing maken elk optreden tot een feest voor het publiek.

Aangevoerd door Ed Baker (zang), bestaat de band verder uit Domi Aerts (gitaar), Ted Jordens (contrabass), Gerrit Bruinink (drums) en Martienes de Wit (piano).

www.facebook.com/Ed-Baker-and-the-Boogie-Machine-1377745865793111

Café Uurwerker
Navigeer hier naartoe met google maps
Uurwerkersgang 24/7 -9712 EJ – Groningen
www.uurwerker.nl


Sugerdaddy and the Honeydrippers (west-coast blues)

Café Wolthoorn & Co is al meer dan 95 jaar een uniek café waar vele gasten blijven terugkomen. Ontdek waarom dit in 2007 tot beste café van Nederland is verkozen! In de Wolthoorn worden tradities en kwaliteit gekoesterd, evenals natuurlijk de fascinerende schilderijen en memorabilia aan de wanden. Het sfeervol ingerichte achterlokaal is groot en knus genoeg voor een gezellige borrel, maar maakt tijdens de Blues Tour plaatst voor het podium waarop weer een puike band zal optreden.

Het sleutelwoord voor Sugerdaddy and the Honeydrippers is de west-coast blues! Dat is niet de reguliere blues wat je op elk festival hoort, maar swing-time music zoals dat ook werd gedaan in de jaren ’50. Muziek die helden zoals Robert Lockwood & Little Walter Jacobs maakten. En na de jaren 50 artiesten zoals Kim Wilson, R.J. Mischo, Junior Watson en James Harman. Een beetje in de traditie van de vroegere Hollywood Fats band. Daarbij wordt ook nog een eigen repertoire met eigen nummers gespeeld. Deze zijn zomaar out of the blue ontstaan aan de hand van gebeurtenissen die ooit plaats vonden. Voor de festivals iets speciaals, want deze muziek hoor je in Nederland bijna niet meer. Echte geluiden zoals in de jaren vijftig, waar op gedanst kan worden. Alles wat Sugardaddy and the Honeydrippers spelen, ademt diezelfde sfeer uit, het is typisch een live band die publiek-georiënteerd is en er gebeuren op het podium soms dingen die niet te repeteren zijn. En dat is wat er gebeurd is: vijf gelijk gestemde blues zielen die elkaar aanvoelen, een strakke westcoast band.

Paul van der Berg (zang/piano), Hans Niemeijer (contrabas), Joni Fens (Sax), Gerrit Bruinink (drums), Thomas van der Berg (gitaar) en Erik Niemeijer (mondharmonica).

www.honeydrippers.nl

Café Wolthoorn & Co
Navigeer hier naartoe met google maps
Turftorenstraat 6 – 9712 BP – GRONINGEN
050-3123192
cafewolthoorn.nl


The Sidekicks (swing blues)

Café de Keyzer, sinds de jaren 90 een begrip in de Ellebogenbuurt. Sinds jaar en dag de plek om in de middag een gezellige borrel te komen drinken vergezeld van een hapje en ‘s avonds en ‘s nachts tot in de vroege uurtjes een van de speciaalbieren te proeven onder het toeziend oog van keizer Napoleon. Achter in het cafe is er ruimte voor een klein podium, waarop regelmatig live muziek wordt geprogrameerd. Deelnemer aan de Blues Tour vanaf de eerste keer, dus is er ook dit jaar weer een bluesband te beluisteren en bewonderen in de Keyzer.

The Sidekicks is een ‘blues and more than blues’ band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythm & blues, zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. Het wordt allemaal perfect geïntegreerd in een lekkere ‘Sidekicksound’, een heerlijke mix van blues, rock, pop en jazz. Medio 2017 hebben The Sidekicks hun nieuwe cd ‘Texas of the North’ uitgebracht . Die naam is aan de plaat verbonden als ode aan Meulnhörn, het buurtschap bij Siddeburen waar de band zijn thuisbasis heeft. Het album bevat 12 nummers, allemaal door de bandleden zelf gecomponeerd. The Sidekicks treden graag en met erg veel enthousiasme op. De band staat bekend om zijn energieke live optredens.

The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Peter Hummel (gitaar), Arnout Arkenbout (Hammond), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums).

www.thesidekicks.nl

Café De Keyzer
Navigeer hier naartoe met google maps
Turftorenstraat 4 -9712 BP – Groningen
050-129194
www.cafedekeyzer.nl


The Hoochies (harp blues)

Cafe Mulder is een begrip in de Elleboogbuurt. Gezellig, intiem, gemoedelijk, en toch nog plaats voor een biljart. Een cafe waar het goed toeven is met een groep vrienden of gewoon aan de bar, met een heel persoonlijke bediening. Ook al lange tijd een locatie waar tijdens de Blues Tour optredens zijn te bewonderen. De band staat steevast vlak naast het biljart, het publiek staat bijna zij-aan-zij met de band: een gemoedelijke, maar zeer swingende beleving in cafe Mulder.

The Hoochies spelen met een overtuigende Chicago stijl bluesharp, no nonsens rauwe blues en boogie in de traditie van Little Walter, the Red Devils, Sean Costello en oude blueshelden maar ook uitstapjes naar andere stromingen staan op het menu. The Hoochies hebben inmiddels hun sporen verdiend en zijn daarom zeker geen onbekenden in het circuit. Verwacht verder geen muzikanten die de neuzen van hun schoenen inspecteren, ze spelen de blues als Hoochie Coochie Men…. en staan garant voor een rauwe en smerige Lester Butler sound! Café Mulder is er klaar voor!

Richard Koster (zang/mondharmonica ), Roelof Meijeringh (gitaar), Lut Luttink (basgitaar) en Chiel ten Vaarwerk (drums).

Café Mulder
Navigeer hier naartoe met google maps
Grote Kromme Elleboog 22 – 9712 BK – Groningen
050-3141469


The Electric Hollers (bluesrock)

All Round is een combinatie van drie horecazaken, die dit jaar voor de derde keer deelneemt aan de Blues Tour. Naast het poolcentrum is het voorste gedeelte van het pand het cafégedeelte, en is er de mogelijkheid voor een terras. De hele benedenruimte kan echter ook zo worden ingericht dat er een grote zaal met een mooie lange bar en podium onstaat. Meer dan genoeg ruimte om een stevige bluesrock band alle ruimte te geven om de vele liefhebbers te laten genieten van de solide riffs en gitaarsolo’s die deze bluesstijl eigen is.

Electric Hollers is een bluesrock-sensatie uit Noord-Nederland. Maak je klaar om weggeblazen te worden door een muur van vintage sound en energie! Zware bastonen, donderende drums en gitaarsolo’s die je meeslepen naar vervlogen tijden, geinspireerd door bands als Led Zeppelin, Santana & Ten Years After. Het uitbrengen van hun eerste plaat ‘Rise’ (2018) leverde lovende recensies en een volle agenda op met als hoogtepunten een finaleplaats van de Dutch Blues Challenge, een voorprogramma van Ten Years After en een show op Waterpop. Op 28 februari 2020, één dag (!) voor de Blues Tour Groningen, brengt de band het nieuwe album ‘Electric Hollers’ uit. Op dit album staan een rauwe sound en een live-feel centraal. Je kunt verwachten dat er veel van dit album te horen zal zijn tijdens de Blues Tour in All Round.

Tim Birkenholz (zang/gitaar), Inge de Vries (basgitaar/zang) en Max Mollema (drums/zang).

www.electrichollers.com

Allround Groningen
Navigeer hier naartoe met google maps
Akerkhof 4 – 9711 JB – Groningen
050-2302231
allround050.nl


Ralph de Jongh (classic blues)

Huis de Beurs is een klassiek, nostalgisch Gronings café restaurant dat omstreeks 1795 al zou zijn gevestigd. Deze ‘huiskamer’ van Groningen is de Groningse variant in de Europese traditie van het koffiehuis. Een ontmoetingsplek voor boeren, burgers en buitenlui, een plek waar de wereld van het dagelijkse leven, van handel, cultuur, wetenschap en politiek samenvalt. Het interieur van Huis de Beurs laat zich kenmerken als stijlvol, bruin en tijdloos. Wanneer men via de karakteristieke draaideur binnenkomt, is het alsof je een klein beetje teruggaat in de tijd. De sfeer in Huis de Beurs is en blijft bijzonder! Voor de Blues Tour is er ruimte gemaakt in het cafe om de vele liefhebbers te verwelkomen die Ralph de Jongh willen zien optreden.

Ralph is een terugkerende muzikant tijdens de Blues Tour. Er is zoveel vraag naar hem dat we niet om hem heen kunnen. Hij werd in 2004 ontdekt door Harry Muskee van Cuby and the Blizzards. Ralph legt als in een trance zijn ziel bloot tijdens zijn concerten en opnames (in 2019 is zijn nieuwe album QUANTUM uitgekomen), in een stijl waarin alleen Ralph de Jongh kan optreden: een fenomenale atmosfeer van geluid, waarin we kunnen terugdromen naar de tijden van de vooroorlogse blues en de jaren zestig van Keith Richards en Mick Jagger. Vol energie en intensiteit! De houten klompen die hij als percussie-instrument gebruikt worden gezien als zijn handelsmerk. Intens sleept hij het publiek mee zijn eigen blueswereld in. En probeer daar maar eens uit los te komen

www.ralphdejongh.com

Huis De Beurs
Navigeer hier naartoe met google maps
Akerkhof 4 – 9711 JB – Groningen
050-3120333
www.huisdebeurs.nl


Juke Joints (jump bluesrock)

Stads- en terrascafé Pronk is een horecagelegenheid in hartje Groningen met een gezellig grand-café, een tuincafé en een (verwarmd) terras dat elke dag open is. Mooi, gezellig, stijlvol, eigentijds, warm en gastvrij. De grootste en meest in het oog springende ruimte van Pronk is het restaurant. Je vindt er de open haard, gezellige zitjes, een robuuste stamtafel en vensterbanken met kussens waarin je heerlijk kunt relaxen met uitzicht op de Vismarkt. Maar tijdens de Blues Tour is deze ruimte omgevormd tot een geweldige zaal waar de Juke Joints optreden.

Deze Zeeuwse band komt voor de 8ste keer spelen op de Blues Tour. Na hun optreden gonst het nog lang na: “Wat een te gekke, opzwepende band is dat!” Tijdens de optredens druipen het speelplezier, enthousiasme, gedrevenheid en spontaniteit van het podium. Ze repeteren vrijwel nooit, maken geen setlist en spreken alleen vlak voor de show af met welk nummer wordt geopend. The Juke Joints zijn winnaar van de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2016: “Een band die zich al jarenlang onderscheidt ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en overduidelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld met voornamelijk zelf geschreven nummers en slechts incidenteel een cover.” Met hun mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco zetten The Juke Joints al ruim 35 jaar nationale en internationale podia in vuur en vlam.

De Juke Joints zijn Peter Kempe (zang/drums/mandoline/gitaar), Michel “Boogie Mike” Staat (gitaar), Sonnyboy van de Broek (mondharmonica/accordeon/zang) en Derk Korpershoek (bass/zang).

www.thejukejoints.com

Stads- en terrascafé Pronk
Navigeer hier naartoe met google maps
Vismarkt 56 -9711 KV – Groningen
www.stadscafepronk.nl


The Tightropes (bluesrock)

Laat je niet misleiden door de ietwat donkere ingang in de Pelserdwarsstraat, en ga er vooral kijken: LOLA, midden in de het centrum van Groningen, is een cafe met een uitstekend podium, prima geluid en belichting, waar iets grotere bands goed tot hun recht komen! LOLA heeft een unieke sfeer, de prachtige barokke plafonds en wanden geven je het idee dat je belandt bent in een paleis, vele eeuwen geleden. Maar niets is minder waar, hier wordt tijdens de Blues Tour de blues met passie gespeeld.

The Tightropes kunnen worden omschreven als een ‘steaming blues driven funky-ass trio’. Ze weten de weg op hun instrumenten en jammen en improviseren is een wezenlijk onderdeel van hun optredens. De band speelt in de traditie van The Jimi Hendrix Experience, Cream, en andere power-trios uit die tijd. Maar dan wel met een vleugje funk a la Sly en de Meters, wat hun sound een geheel eigen karakter geeft. Het plezier dat de band heeft tijdens de optredens is overduidelijk, en dit slaat snel over op het publiek. Het wordt een pracht avond in LOLA.

Alan Luring (drums), Dennis Hemstra (basgitaar/zang) en Marco Boers (gitaar/zang).

www.thetightropes.com

LOLA 050
Navigeer hier naartoe met google maps
Pelsterdwarsstraat 11 – 9711 KP – Groningen
06-28655824
lola050.nl


Remko Wind N O show (New Orleans blues)

Barrel is het eerste wijnlokaal van Groningen, verscholen in de Haddingestraat op een steenworp afstand van de Vismarkt. Bij Barrel houden ze van de nuchtere kant van wijn: een goed glas, geserveerd met kennis van zaken en niet teveel kletspraat daarbij. En of ze nu wijn, bier of limonade verkopen, het moet vooral een gezellig cafe zijn. En dat is gelukt, vorig jaar is Barrel uitgeroepen tot “Wine bar of the Year” in Nederland. Dus een prachtige locatie om ook van de blues te genieten.

Remko Wind is een veelzijdig muzikant en componist uit Groningen. Op zijn 16de liep hij een kroeg binnen in Winschoten, en op het biljart zat een man met een gitaar. Hij speelde de blues. Het kwam hard binnen. De volgende dag verruilde hij de boekjes van Bach en Mozart voor een langdurige studie in de blues. Van polyritmische New Orleans-stijlen naar uit de klei getrokken bluesrockende boogiewoogie, bluesfunk, stride, ragtime, calypso en meer. Vandaag de dag tourt hij met allerlei artiesten en projecten en speelde onder meer bij het Groningse Jammah Tammah, Dr. Remko’s Hoodoo Voodoo Experience en schrijft daarnaast muziek voor theatervoorstellingen (oa De Drentse Blues Opera, voetbalopera Veendammer Wind). Maar deze avond in Barrel Wijnlokaal brengt hij weer een ode aan de blues. Hij speelt hij naast eigen werk songs van zijn muziekgoden zoals Fatz Waller, Ray Charles, Mose Allison, Professor Longhair, Toussaint, Dr John.

www.remkowind.nl

Barrel Wijnlokaal
Navigeer hier naartoe met google maps
Haddingestraat 27 – 9712 MA – Groningen
06-51505699
barrel-wijn.nl


Thomas Toussaint Band (blues & roots)

Buckshot Café Groningen is een café waar veel livemuziek te genieten valt. Het café beschikt over twee verdiepingen met twee bars en twee sferen. Beneden is het relaxed, je ziet wat je doet en je hoort wat je zegt. Boven is een dansvloer en is ruimte voor feesten. Maar voor deze Blues Tour is het podium beneden helemaal klaar voor een prachtband, die in deze setting goed tot zijn recht komt.

De Thomas Toussaint Band is allesbehalve je dagelijkse hap; een jonge en energieke groep die met passie voor traditie de vernieuwing zoekt. De bronnen waaruit deze vierkoppige formatie hun inspiratie tappen zijn Chicago blues, swing, Louisiana swamp, rock ’n roll en New Orleans R&B. De band speelt met een ontembare gedrevenheid de blues zoals die bedoeld is maar voegen hier ook hun eigen interpretatie aan toe. Vanuit hun passie voor de blues wil deze band laten zien dat blues actueel is voor iedere leeftijd van 18 tot 80. De Thomas Toussaint Band bracht een eerste EP genaamd “Groovin’ On Up” uit in juli 2016. Thomas Toussaint kreeg in 2016 een Award voor beste blues harmonicaspeler van Nederland. Wat kun je verwachten in Buckshot? Een spetterende set blues- & rootsmuziek waarin dit alles behalve doorsnee ensemble grenzen opzoekt zonder daarmee de context en de essentie van het genre te verliezen.

Thomas Toussaint (zang/mondharmonica), Harm van Essen (gitaar), Dirk Wagensveld (bas) en Paolo de Stigter (drums).

www.thomastoussaint.com/band

Café Buckshot
Navigeer hier naartoe met google maps
Gedempte Zuiderdiep 58 – 9711 HK – Groningen
050-5892758
www.buckshotcafe.nl


The Blues Gallery (blues & roots)

Het Martini Hotel is de uitvalbasis voor de Blues Tour. Hier overnachten enkele van de bands, en het hotel heeft ook een speciaal Blues Tour arrangement (zie elders of de website) voor liefhebbers die na de Blues Tour comfortabel in de stad willen blijven overnachten. Dus is het logisch dat in het grand café van het Martinihotel ook een band zal optreden. Dus direct vanuit het hotel de Blues in met The Blues Gallery.

The Blues Gallery heeft de blues als basis, maar de muziek waait vele kanten op. Het geluid is voornamelijk de wat oudere blues, swamp en ook een vleug country er doorheen. The Blues Gallery is authentiek, maar ook modern qua stijl. Het is een blend van old school, moderne blues, americana stijl. Nummers van Freddy King en Albert Collins komen aan bod, alsmede ook eigen (instrumentaal) werk. Ook zal werk van Sean Costello (de bluesheld uit Atlanta) de revue passeren. Daarnaast nog veel andere invloeden, die voor een gevarieerd optreden zorgen. Have fun with The Blues Gallery!

De band bestaat uit Reinout van der Veen (zang/gitaar), Gerrit Veen (bas) Hannes Langkamp (drums) en Jetse Driesten (gitaar).

Martini Hotel
Navigeer hier naartoe met google maps
Gedempte Zuiderdiep 8 – 9711 HG – Groningen
050-3129919
www.martinihotel.nl


Taveerne Rabenhaupt – The 4Horsemen (swing blues)

Taveerne Rabenhaupt is een gezellig eetcafé met een groot terras aan het Gedempte Zuiderdiep in Groningen. Normaal een setting voor een goed gegrillde kip met een prima bier, eventueel van de tafeltap, is de taveerne tijdens de Blues Tour een unieke locatie voor het luisteren naar een verrassende bluesband.

The 4Horsemen is een in 2006 opgerichte vijf(!)koppige bluesband uit Groningen. De band staat bekend om zijn energieke en enthousiaste liveoptredens bij met name de grotere bluesfestivals en in muziekcafés. Eigen werk wordt afgewisseld met zelf gearrangeerde versies van blues covers. Dit varieert van nummers met stevige gitaarsolo’s tot gevoelige ballads.  De optredens van the 4Horsemen spelen zich hoofdzakelijk af in Nederland, maar niet alleen daar. Zo heeft de band meerdere malen gespeeld in Duitsland, België en in Cork (Ierland), de geboortestad van Rory Gallagher in een speciaal aan hem gewijd muziekcafé.

De band bestaat uit: Joost Karseboom (gitaar), Gertjan Blaauw (zang/tenorsax/percussie), Ronald Boxma (orgel/piano/zang), Werner van Baarsen (bas/zang) en Hubert van der Jeugd (drums).

www.the4horsemen.nl

Taveerne Rabenhaupt
Navigeer hier naartoe met google maps
Gedempte Zuiderdiep 7 – 9711 HA – Groningen
050-8200290
taveernerabenhaupt.nl


The Woods (blues & roots)

Een mooi bewaard geheim van Groningen: Keldercafé Merlot met de mooiste en oudste (1778) wijnkelder van Groningen. In dit knusse keldercafe is er plek voor goed glas wijn bij de haard of een lekker biertje aan de bar. Waar het normaal een intieme omgeving is, waar het met een kleine groep al goed toeven is, wordt tijdens de Blues Tour ruimte gemaakt voor een band en het vele toestromende publiek. Wees er dus op tijd bij, het kan vol worden in de kelder.

The Woods komt voort uit het powertrio JeeBee welke al meer dan 20 jaar actief is in het Nederlandse blues en rock circuit. Joris Bos bespeelt hoofdzakelijk Tele’s en noemt als grootste invloeden Jonny Lang en Freddie King. The Woods speelde al op het Eurosonic, bluesfestivals door het hele land, diverse zomerfestivals en had niet te vergeten een korte tour door Ierland. In 2009 presenteerde The Woods, toen nog JeeBee hun eerste album. Duidelijk was dat van traditionele blues werd afgeweken en een eigen sound naar voren kwam: een funky mix van rock, roots en blues. Sinds 2016 is Johan Zielstra als toetsenist aangesloten bij The Woods en in janari 2019 is de EP “Stone Cold” gereleased. The Woods is een ‘non-typical bluesband’. Ze spelen eigen werk en klassiekers, maar dan wel op hun eigen manier: Spiced up!

Joris Bos (gitaar/zang), Johan Zielstra (keyboards), Martijn Drijfhout (bas/zang) en Pieter Dokter (drums).

www.thewoodsmusic.nl

Keldercafé Merlot
Navigeer hier naartoe met google maps
Oosterstraat 53 – 9711 NR – Groningen
06-18224635
keldercafemerlot.nl