Bands 2010

Blue Steps and the Horns

sales helvetica,sans-serif;”>Blue Steps and the Horns is een High Energy Rhythm and Blues band. De band komt oorspornkelijk uit midden Drenthe maar heeft sinds februari 2008 een deels Groningse bezetting. Het brede repertoire bestaat uit Rhythm and Blues met duidelijke soul and funk invloeden. De muzikale bagage van de bandleden resulteert in een open en swingende sound. De melodieuze, ruige gitaar partijen en entertainende zang trekken aandacht. De ritmesectie (de afdeling werk) zorgt voor een swingende basis. Daar bovenop komen de strakke trompet en saxofoon partijen. De band zorgt voor een ‘avond’ vol spetterende blues muziek met melodieuze en swingende soul en stuiterende funk invloeden. www.bluestepsandhorns.nl


Blue Train Blues Band

Blue Train Blues Band is een heerlijk, swingende blues(rock) band uit het Noorden van het land. Ontstaan in 2007 en voortgekomen uit (most fabulous) Blues Boys en Blue Panic. Initiatiefnemer Wim Angerman vroeg tijdens een sessie aan Sylvia wat nummers mee te zingen en toen was het duidelijk… zij maakt de BTBB compleet. In het nog maar korte bestaan is de BTBB met regelmaat op de noordelijke podia te vinden en krijgt lovende reacties. Door de gedreven speelwijze weet de band de ultieme bluessfeer neer te zetten. Of het nu gaat om kleine kroegjes of grote podia, BTBB raakt het publiek. www.bluetrainbluesband.nl


Bas de Haan

Bas de Haan is een bluesman. Hij zingt en gromt, speelt en slaat op zijn gitaar, blaast op zijn harmonica en stampt met zijn voeten. Behalve traditionele bluesnummers en klassieke stampers, speelt Bas ook zelfgeschreven liederen, smartlappen en ballades, al dan niet in het Nederlands. Zijn liefde voor de (plattelands-)blues is echter onvoorwaardelijk. Ieder lied is besmet met een gezonde klodder blauwe modder uit het Mississippi Delta-gebied van de Verenigde Staten.

www.basdehaan.nl


Hans van Lier & the Sidekicks

‘Hans van Lier & the Sidekicks’ is rhythm & blues! De band combineert het eigen en specifieke gitaarwerk van zanger/gitarist Hans van Lier met een meer dan uitstekende begeleidingsband. Het enige doel van de Sidekicks is: Hans van Lier op het podium zo goed mogelijk tot z’n recht laten komen! De band bestaat sinds maart 2007 en speelt vooral eigen werk, met heel af en toe een eigen interpretatie van een bluesklassieker. Hans van Lier & the Sidekicks staat garant voor een prima “bluesnight”.

www.hansvanlierandthesidekicks.nl


JeeBee

“JeeBee is een energiek trio vol passie, ritme en talent.” Eind 2003 stoppen Arjen, Joris en Martijn met hun toenmalige band en starten zij JeeBee. Na het optreden in de Vliegende Koe op het bluesfestival van Texel 2003, waar JeeBee voor het eerst optrad, werd JeeBee uitgeroepen als dè verassing van het festival. Een kleine kroeg op z’n kop door 3 jonge heren uit het hoge noorden. Vanaf dat moment is JeeBee niet meer te stoppen en treden ze regelmatig op door heel Nederland. De band speelt een mix van blues, funk en rock.

www.jorisbos.nl


Macbetty

Is dat: Een hamburgervariant van een fastfoodketen, vernoemd naar het dikke Schotse zusje van een held uit een Shakespeareaans drama? Nee. Macbetty is een band. Inki de Jonge, Theo Houtkoop, Jaap Stegeman, Jan van Dijk en Bram van der Land serveren een smakelijke mix van blues, rhythm & soul op een fullsize plate of een snackbordje. Geen hamburger, maar muziek om in te bijten. Geen Shakespeare, maar muziek met drama. Muziek die verhaalt van de hete harteklop van de grote stad en de deep, deep heart of dixie blue.

www.bigmacbetty.nl


VanKammen

Naamgever van deze band, Hanneke van Kammen, stapt het podium op met feestende kroegband, die bestaat uit louter rock ’n roll- en bluesgiganten. Van Kammen is een dame die moeiteloos de hele zaal op zijn kop zet. Zelfs de meest verstokte muurbloem komt los en slijt de schoenzolen enkele milimeters tijdens een potje enorm uitzinnig dansen. De band VanKammen legt zich hoofdzakelijk toe op kroegklassiekers uit de zestiger en zeventiger jaren. Zo wordt na hardverscheurende blues, de echte rock ’n roll niet geschuwd. Af en toe overgoten met een jazzig sausje.

www.myspace.com/vankammenjazzz


‘Hans van Lier & the Sidekicks’ is rhythm & blues!
De band combineert het eigen en specifieke gitaarwerk van zanger/gitarist Hans van Lier met een meer dan uitstekende begeleidingsband.
Het enige doel van de Sidekicks is: Hans van Lier op het podium zo goed mogelijk tot z’n recht laten komen!
De band bestaat sinds maart 2007 en speelt vooral eigen werk, met heel af en toe een eigen interpretatie van een bluesklassieker.
Hans van Lier & the Sidekicks staat garant voor een prima “‘Hans van Lier & the Sidekicks’ is rhythm & blues!De band combineert het eigen en specifieke gitaarwerk van zanger/gitarist Hans van Lier met een meer dan uitstekende begeleidingsband.Het enige doel van de Sidekicks is: Hans van Lier op het podium zo goed mogelijk tot z’n recht laten komen!De band bestaat sinds maart 2007 en speelt vooral eigen werk, met heel af en toe een eigen interpretatie van een bluesklassieker.Hans van Lier & the Sidekicks staat garant voor een prima “bluesnight”.

bluesnight”.