Bands 2014

Mudbirdsand – Café Marleen – zaterdag 1 maart 2014

Het optreden van Herbie and the Guitarguy gaat niet door. Daarvoor in de plaats het bijzonder muzikale duo the Mudbirds.
The Mudbirds bestaat sinds 2007 en heeft Alan Laws op mondharmonica, zang en gitaar en René Tweehuysen op dobro(!!) en lap steel gitaar. Laat je meevoeren met hun prachtige muziek in een café dat zich daar bij uitstek voor leent, café Marleen.
www.deruitermuziek.nl      logo-stamp


The JUKE JOINTS – Huize Maas – zaterdag 1 maart 2014

Het is een genoegen de mannen uit Zeeland weer terug te zien op het podium in Huize Maas. Ze hebben hun sporen al hoog en breed verdiend in binnen-en buitenland. BTG 2013 is als “een feestje ervaren en ze wisten niet dat Groningers zulke goede dansers waren”. Heb je de energie en het plezier in muziek maken nog niet ervaren van deze mannen dan biedt BTG 2014 deze mogelijkheid.
www.thejukejoints.com       logo-stamp


St LOUIS SLIM – Chaplin’s Pub – zaterdag 1 maart 2014

Voor mensen die denken deze naam meer te hebben gezien bij BTG dat kan kloppen. St. Louis Slim heeft de afgelopen jaren diverse bezettingen gekend, maar komt nu in de beste samenstelling tot nu toe. Ervaar het zelf!
www.stlouisslim.nl       logo-stamp


Mike and the Mellotones – Café Koster – zaterdag 1 maart 2014

De afgelopen editie waren ze helaas verhinderd door ziekte, maar op BTG 2014 zijn ze weer van de partij. En hoe. De band heeft in de persoon van Steven van der Nat (Little Steve) een versterking gekregen op gitaar en zang. Mike en Steve zijn al jarenlang bevriend en hebben menig podium samen gedeeld. Nu dus in bandverband. Het lijkt een heerlijke avond te worden in café Koster.
www.mikeandthemellotones.com       logo-stamp


JEEBEE – Diner-café Soestdijk – zaterdag 1 maart 2014

Hij is weer terug, Joris Bos en zijn JEEBEE. Begin 2013 begonnen met een nieuwe sound en volop aan de slag met een nieuw album. Joris, Martijn en Pieter zijn er klaar voor om jullie te laten kennismaken met hun muzikale kwaliteiten. Ervaar het zelf!!

logo-stamp


Bluesheat – Café De Keyzer – zaterdag 1 maart 2014

Deze band heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke reputatie opgebouwd. Opzwepend, rauw en authentiek zijn bij Bluesheat de sleutelwoorden. Op hun uitgebrachte en goed ontvangen cd Kerosine kun je alvast een voorproefje nemen.

www.bluesheat.nl      logo-stamp


Cats on the Corner – Café Mulder – zaterdag 1 maart 2014

Zij staan garant voor een avondje Blues zoals Blues is bedoeld. Strak in een muzikaal jasje met een opzwepende mondharmonica en een strakke staande bas. En als je ooit met Candye Cane samen het podium hebt gedeeld dan betekent dat alleen maar kwaliteit!!

www.catsonthecorner.com  logo-stamp


The Tru Tones – Wolthoorn & Co – zaterdag 1 maart 2014

Een paar jaar geleden stond Thomas van den Berg met zijn Kidharpin & the Rollers op BTG in café Mulder. Ondertussen heeft hij een nieuwe band geformeerd waarin zijn virtuoze mondharmonicaspel nog beter tot zijn recht komt. Stevige westcoast blues met een rauw randje zoals The Tru Tones het zelf omschrijven. Een hernieuwde kennismaking met Thomas dus.
  logo-stamp


Twelve Bar Blues Band – Buckshot Café – zaterdag 1 maart 2014

BTG is trots de mannen van 12BBBB te kunnen begroeten in Groningen. Deze doorgewinterde band die een samenstelling kent zoals er maar weinig Blues bands zijn is een genot om naar te luisteren en te kijken. Ga maar na J.J. Sharp, Kees Dusink, Randy Pears en “Wild” Marcel Bakker dat zijn de namen die je meenemen op hun opwindende tocht door Bluesland!!
www.twelvebarbluesband.nl       logo-stamp


Mr.Sax and the Giant- Jazzcafe Alto – zaterdag 1 maart 2014

Al sinds 1997 spelen Hilbrand (Mr.Sax) en Jan (The Giant) samen om Rhythm & Blues uit de 40’s, 50’s en 60’s te laten horen. En dat doen ze met veel plezier en uitstraling dat het moeilijk wordt om stil te blijven zitten. Een café waar hun muziek bij uitstek tot zijn recht komt is Alto!
www.mrsax.nl     youtube-btg12  logo-stamp


The Boogiemaster Company – Uurwerker – zaterdag 1 maart 2014

Een nieuwe locatie en een aanwinst voor Groningen en ook voor BTG, de Uurwerker. Hier gaat een Swingband spelen met prachtig en opwindend repertoire uit de jaren 50. Met Boogie Woogie pianist Martienes de Wit zet deze band jong en oud aan het dansen.
  logo-stamp


Blues Avenue – The Dog’s Bollocks – zaterdag 1 maart 2014

Geen onbekende band voor BTG. De geroutineerde mannen van Blues Avenue staan garant voor een heerlijke avond Chicago blues.
Dat is wel gebleken uit de enthousiaste reacties van het publiek bij eerdere optredens tijdens de Blues Tour.
Ervaar het zelf in het prachtige Dog’s Bollocks hoe Bert Hoezen, zang en gitaar, Jeroen Venema gitaar, Nieko Schrik, bas en Harry Venema, drums een avondje dampende blues verzorgen.
www.blues-avenue.com    logo-stamp


Veldman Brothers – Lola – zaterdag 1 maart 2014

Deze band aangevoerd door Gerrit (gitaar) en Bennie (hammond en bluesharp) Veldman laat je horen hoe goed deze muzikanten zijn. Zichtbaar in hun element spelen ze met een tomeloze energie Blues vanuit hun hart en onderbuik. Opgezweept door een strakke ritmesectie bestaande uit Donald van der Goes (bas) en Marco Overkamp (drums). En dat in Lola, een indrukwekkende nieuwe locatie in Groningen!!
www.veldmanbrothers.nl      logo-stamp