Bands 2015

Veldman BrothersCafe Koster
Het is een genoegen de broers Bennie en Gerrit Veldman weer terug te zien in Groningen. In de vorige editie hebben ze een onuitwisbare indruk gemaakt. Het is nu de beurt aan het publiek in café Koster om te ervaren wat een fantastische bluesband de Veldman Brothers is!

The Blues VisionCafe Buckshot

Dit bijzonder energieke en talentvolle jonge trio uit België speelt op aangename wijze de blues.  Arne Demets, gitaar en vocals, Hanne Vandekerckhove bas en drummer Klaas de Somer zorgen voor een prettige muzikale kennismaking!

MacbettyNew Orleans

Ze waren eerder te gast op BTG, de band rond Inki de Jonge. De muziek wordt opgediend als een smakelijke mix van blues,rhythm & blues en soul. Laat je imponeren door deze soepel swingende bluesy formatie van doorgewinterde muzikanten.

St.Louis SlimCafe Chaplin’s Pub

Telkens in een andere samenstelling onder dezelfde naam, maar nu in de definitieve bezetting weer terug bij BTG. De afstand Groningen-Chicago wordt door deze band op een dampend muzikale wijze afgelegd. Het is een kwestie van instappen en je laten vervoeren.

Captain Morgan ExpressCafe Mulder

Deze Utrechtse band heeft in zijn korte bestaan al een reputatie opgebouwd als live band met de heerlijke zompige muziek van New Orleans tot Chicago. Daarnaast werd hun 1e cd “Urban Cowboy” lovend ontvangen door pers en publiek. Genieten!!

Hi-5 Rhythm & Blues – Cafe De Keyzer

Ze spelen zoals de blues is bedoeld, vol vuur en recht uit het hart! Hierbij putten ze uit de rijke amerikaanse smeltkroes van de blues. Uitgangspunt voor deze band: Feest!!

https://www.youtube.com/watch?v=MB_rP167xi8

Big DezCafe Wolthoorn & Co

Deze franse band van Phil Fernandez en Bala Pradal speelt op hoog niveau de electrische blues. Met invloeden van Rock, Soul en Funk is hun stijl divers en uniek!

Ralph de JonghCafe Alto

Voor de ware bluesliefhebber behoeft Ralph geen introductie. Intens sleept hij het publiek mee zijn blueswereld in. En dat ook nog als winnaar van de Dutch Blues Challenge 2014. Mag je niet missen deze begenadigde muzikant!

The Boogiemaster CompanyUurwerker

Een swingband met opwindend repertoire uit de jaren 50′. Met boogie-woogie pianist Martienes de Wit zet deze band jong en oud aan het dansen. Wie er de vorige editie niet bij is geweest krijgt nu opnieuw een kans om deze swingband mee te maken.

Juke JointsHuize Maas

Deze Zeeuwse band heeft zijn hart verpand aan BTG. Voor de 3e achtereenvolgende keer spelen ze in Huize Maas.En met nieuw repertoire want onlangs is de cd Heart on Fire uitgebracht. Vanouds en vertrouwd zoals we zijn gewend van deze topband!

12 Bar Grooves Blues Heat – The Dog’s Bollocks

Deze band heeft in de afgelopen jaren een aanzienlijke reputatie opgebouwd. Opzwepend, rauw en authentiek zijn bij Bluesheat de sleutelwoorden. Op hun uitgebrachte en goed ontvangen cd Kerosine kun je alvast een voorproefje nemen.

The Hoochie – Lola

Vette blues staat er op het programma. Richard Koster is weer even terug in Groningen. Samen met Roelof Meijeringh is hij de spil van deze band. De verwachting is dat het dak eraf gaat in het mooie Lola!!

Bucket HeatMartini Hotel

Een band met passie voor de blues. Zo brengen ze de blues van weleer met een eigentijdse invulling. Bucket Heat laat je kennismaken met de diverse bluesstijlen verpakt in muzikale kwaliteit!