Bands 2016

 • De Uurwerker – Ed Baker & the Boogie Machine
  Een swingband met opwindend repertoire uit de jaren 50′. Met boogiewoogie pianist Martienes de Wit zet deze band jong en oud aan het dansen. Wie op de vorige editie nog niet klaar was met dansen kan daar deze editie een vervolg aan geven.
 • Alto – Ralph de Jongh
  Voor de ware blues liefhebber behoeft Ralph geen introductie.
  Intens sleept hij het publiek mee zijn eigen blues wereld in. En dan laat hij je niet meer los. Mag je niet missen deze begenadigde muzikant!
 • Cafe Wolthoorn & Co – 4Horsemen
  Ze weten het publiek te raken door hun hoor-en zichtbare spelplezier. Na de cd Stepping Out (2010) kwam vorig jaar hun alom bejubelde CD Lucky uit. Deze mannen maken er gegarandeerd een muzikaal feest van!
 • Cafe de Keyzer – The Sidekicks
  Een nieuwe naam, maar dezelfde formidabele muzikanten.
  The Sidekicks zijn Teo de Haan (zang), Hans van Lier (gitaar), Bennie Timmer (gitaar), Fenno de Boer (basgitaar) en Wim Entzinger (drums). Met invloeden vanuit de rock-, pop-, jazz- en bluesmuziek noemen de bandleden dat de Sidekickssound. Genieten maar!
 • Cafe Mulder – AJ Plug
  AJ Plug is een zangeres uit Katwijk die hard aan de weg timmert. Lovende recensies voor haar in binnen – en buitenland.
  Met haar prachtige doorleefde stem brengt ze je in de juiste bluesstemming. Een pareltje voor de blues. Mis de muzikale kennismaking met haar niet!!
 • Huize Maas – Juke Joints
  Deze Zeeuwse band heeft zijn hart verpand aan BTG en dus Groningen. Voor de 4e achtereenvolgende keer spelen ze in Huize Maas.”We maken er een traditie van” hebben we met elkaar afgesproken. De CD Heart on Fire is vorig jaar uitgebracht en door Blues Underground Network uitgeroepen
  tot “Best European Bluesrock CD 2015”. Bijzonder eervol!!
  Beleef het mee, het optreden van de Juke Joints!!
 • Lola – Sopar Blues
  Sopar is een viermans bluesformatie uit Oost Groningen. Ervaren muzikanten die eigen composities afwisselen met zorgvuldig gekozen covers. Samen produceren zij een geheel eigen sound van swingende, meeslepende blues en bluesrock, gemixt met funk en jazz invloeden.
 • Buckshot – Wildmen Bluesband
  Wil je swingen met meeslepende blues, snijdende gitaarsolo’s en een dijk van een zangeres Saskia de Nijs dan mag je dit optreden niet missen. Daarnaast is de kans groot dat ze nummers laten horen van de nieuw op te nemen CD.
  Absolute aanrader deze Wildmen Bluesband.
 • Koster – 70’s Tush
  70’s Tush komt uit Gent. Ze spelen bluesrock gebaseerd op hun muzikale helden uit de zeventiger jaren. Denk hierbij aan onder andere Rory Gallagher, Elmore James, Led Zeppelin, Humble Pie. Niet klakkeloos naspelen, maar met een 70’s Tush uitvoering welke recht doet aan hun helden. Live zijn ze op hun best!!
 • New Orleans – Raindog
  In januari vorig jaar verscheen een prachtige CD van Raindog onder de naam Raindog Café. Hierop versies van onder andere Robben Ford, Muddy Waters en Tom Waits. Raindog bestaat uit: Jelmer Dijkstra op bas, Aat Vos op drums en Harry Mellema, zang, guitaar en af en toe Bluesharp. Ze spelen deze avond Low Volume, dus gevoelige oren worden verwend.
 • Martini Hotel – Bucket Heat
  Het Martini Hotel wilde ze graag nog een keer horen en zien. Vandaar terug op de 8e editie. Het is een band met passie voor de blues. Zo brengen ze de blues van weleer met een eigentijdse invulling. Bucket Heat laat je kennismaken met de diverse bluesstijlen verpakt in muzikale kwaliteit!
 • Cafe de Sleutel – JURA
  JURA is een uitzonderlijk akoestisch duo. Meeslepend, aangrijpend, rauw en eerlijk. Dat is de muziek van Ruben Hoeke en Jan Blaauw. Gitaar en zang worden zonder genade ingezet om je mee te nemen langs de rand van het bestaan. Durf deze  reis aan met beide mannen!
 • De Kachel – Blue Brew
  Wat gebeurt er als men een Groninger, een Drent en een Twentenaar met elkaar muziek laat maken? Juist, je krijgt een heel apart brouwsel, maar in dit geval wel een brouwsel met een dikke dikke scheut Blues! Soms is het funky, soms is het jazzy, maar het is vooral Blue Brew!
  Peter ten Wolde, slagwerk, Dennis Hemstra, bas en Lars Müller gitaar, zang.