Band & Café 2017

Tiny Legs Tim

Als de artiestennaam Tiny Legs Tim je doet denken aan de bluesmannen van weleer, dan zit je meteen op het juiste spoor.Tiny Legs Tim (Tim De Graeve, °1978), is een fantastische Belgische bluesman. Tim laat zich inspireren door akoestische duo’s zoals Terry & Brownie Mcghee, Mississippi Fred & Johny Woods, maar hij heeft nu vooral zijn eigen stem gevonden in een verfrissende mix van fingerpicking, Delta blues, shuffles, country, folk en rag time. In binnen-en buitenland heeft hij met veel succes opgetreden. Vorig jaar was hij nog te bewonderen op Eurosonic.We zijn blij en trots dat hij ons wil laten genieten van zijn mooie repertoire in het even zo mooie de Sleutel!

Café De Sleutel
Navigeer hier naartoe met google maps
Noorderhaven 72
9712 VM Groningen
050-3181454
cafedesleutel.nl


Robert den Hartigh

Robert den Hartigh (1976) speelt sinds 1993 rootsmusic, folk, country- en Deltablues. Naast het doorleefde Americana geluid, dat doorklinkt in zijn eigen songs, vertolkt en haalt hij inspiratie uit de Mississippi Deltablues en andere traditionele Amerikaanse rootsmuziek.
Naast de blues- en rootsmusic, speelt Robert ook folktraditionals of hillbillysongs uit het diepe zuiden van Amerika. Dit doet hij met veel toewijding voor traditie. De songs van Robert den Hartigh hebben allen een eigen verhaal. De intense beleving daarvan komt recht uit het hart. Hij begeleidt zichzelf op steelguitar, mandola, akoestische gitaar en trekharmonica. Laat je meevoeren in café de Sigaar.

Café De Sigaar
Navigeer hier naartoe met google maps
Hoge der A 2 / Brugstraat 27
9712 AC Groningen
050-3112399
www.cafedesigaar.nl


Highway Rhythm and Blues Gang

De stijl van de Gang laat zich nu merendeels typeren als swing & jump blues met een vette flirt richting de Chicago Blues.
De strakke ritme sectie, meerdere zingende bandleden, gitaar, mondharmonica en de Hammond geven de band een diversiteit die je in het huidige blues circuit niet vaak meer tegen komt. Dit wordt dus smullen van onversneden blues in café Keyzer!!

Café De Keyzer
Navigeer hier naartoe met google maps
Turftorenstraat 4
9712 BP Groningen
050-129194
www.cafedekeyzer.nl


Rusty Apollo

Rusty Apollo heeft een stevige reputatie opgebouwd. De band speelt bluesklassiekers, maar dan geheel op hun eigen wijze. Een combinatie van blues, rock en psychedelisch werk.
De band bestaat uit doorgewinterde muzikanten als Rogier van der Ploeg (gitaar), Onno Voorhoeve (slide- en baritongitaar, zang), Mike Meijer (drums, zang) en Wiendelt Hooijer (harmonica). Deze mannen zullen café de Wolthoorn trakteren op de eigenzinnige Rusty Apollo blues manier!

Café Wolthoorn & Co
Navigeer hier naartoe met google maps
Turftorenstraat 6
9712 BP GRONINGEN
050- 3120282
cafewolthoorn.nl


The Hoochie

Richard Koster, zang en mondharp ( Cuban Heels) en Roelof Meijeringh op gitaar ( Boyd Small, Memo Gonzalez ) met een Groningen verleden vormen de spil van the Hoochie.
Er wordt gespeeld met een overtuigende Chicago stijl Bluesharp, no nonsens rauwe blues en boogie in de traditie van Little Walter, the Red Devils, Sean Costello en oude blueshelden maar ook uitstapjes naar andere stromingen staan op het menu.
Verwacht verder geen muzikanten die de neuzen van hun schoenen inspecteren,ze spelen de blues als Hoochie Coochie Men….en staan garant voor een rauwe en smerige Lester Butler sound! Café Mulder is er klaar voor!

Café Mulder
Navigeer hier naartoe met google maps
Grote Kromme Elleboog 22
9712 BK Groningen
050-3141469


Bluesdaddies

Met het uitbrengen van de cd Old Friends spelen Gerard Julsing, Peter Krabbenbos en Marinus Elzinga authentieke blues uitgevoerd zoals het hoort door deze drie door de wol geverfde muzikanten. Het Groninger trio staat garant voor gedegen uitgevoerde (oude) blues waar het prettig naar luisteren is. En dat op een locatie waar het repertoire helemaal tot zijn recht komt, namelijk Huis de Beurs.

Huis De Beurs
Navigeer hier naartoe met google maps
Akerkhof 4
9711 JB Groningen
050-3120333
www.huisdebeurs.nl


Captain Morgan Express

Weer terug in Groningen deze Utrechtse bluesband Captain Morgan Express.Ze mengen zompige moerasklanken uit New Orleans met de stadse geluiden uit Chicago. Onversneden Texas struts smelten samen met delta blues uit het diepe zuiden.
Live kenmerkt Captain Morgan Express door een energieke performance, meerstemmig zang en explosieve gitaar- en bluesharp duels. Swingende shuffles worden afgewisseld met ruige bluesrockers en klassieke slow blues. Beleef het mee in Buckshot!

Café Buckshot
Navigeer hier naartoe met google maps
Gedempte Zuiderdiep 58
9711 HK Groningen
050-5892758
www.buckshotcafe.nl


The Guitar Guy & Kid Harpin’

Henk de Ruiter ( The Guitar Guy ) en Thomas van den Berg ( Kid Harpin’ ) vormen sinds begin 2015 het duo The Guitar Guy and Kid Harpin’. Vanaf het eerste moment dat ze samen het podium deelden was er een ‘klik’ en haalt de chemie tussen beide heren het beste in hun naar boven. In eigen bewerkingen spelen nummers van o.a Washboard Sam, Robert Johnson, Muddy Waters, Leadbelly, Slim Harpo en Big Bill Broonzy. Een optreden van The Guitar Guy en Kid Harpin’ is energiek, spectaculair, uniek en staat bol van de ‘Old School Blues’! In 2015 waren ze finalist in de Dutch Blues Challenge! Het verdiende podium krijgen ze in Dog’s Bollocks!

The Dog’s Bollocks
Navigeer hier naartoe met google maps
Oude Boteringestraat 17
9711 LS Groningen
050-2308403
www.thedogsbollocks.nl


Ed Baker & the Boogiemachine

En daar zijn ze weer! De afgelopen 2 edities heeft het publiek en de uitbater ze omarmd. Vandaar dat deze swingband met opwindend repertoire uit de jaren ’50 opnieuw het podium beklimt in de Uurwerker. Dansen voor jong en oud!

Café Uurwerker
Navigeer hier naartoe met google maps
Uurwerkersgang 24/7
9712 EJ Groningen
www.uurwerker.nl


Ralph de Jongh

Ook Ralph is een terugkerende muzikant tijdens BTG. Er was zoveel vraag naar hem dat we niet om hem heen konden.
Intens sleept hij het publiek telkens mee zijn eigen blueswereld in. En probeer daar maar eens uit los te komen. Gegarandeerd dat lukt dus niet. Genieten in café Alto!

Jazzcafé Alto
Navigeer hier naartoe met google maps
Kleine kromme Elleboog 5
9712 BS Groningen


Juke Joints

Deze Zeeuwse band komt voor de 5e keer spelen. Gewoon een traditie dat hebben we er van gemaakt. Na hun optreden gonst het nog lang na: “Wat een te gekke, opzwepende band is dat!” Wees erbij en ervaar het zelf.

Stads- en terrascafé Pronk
Navigeer hier naartoe met google maps
Vismarkt 56
9711 KV Groningen
www.stadscafepronk.nl


Bucket Heat

Nog een band die men terug wilde horen en zien in het Martini Hotel.Na de maaltijd in de Weeva kan men (na)genieten van deze band. Met een drankje paraat voert Bucket Heat je mee door hun gevarieerde blueslandschap. Het enthousiasme van deze band spat er af, kortom mis het niet!

Martini Hotel
Navigeer hier naartoe met google maps
Gedempte Zuiderdiep 8
9711 HG Groningen
050-3129919
www.martinihotel.nl


Blue Brew

In de vorige editie hebben ze de Kachel op hun kop gezet. Is het mogelijk dat we deze band de volgende editie terugkrijgen was de vraag. Het antwoord is duidelijk, Blue Brew is er weer.
Met hun smaakvolle blues staan ze garant voor een avond muzikale kwaliteit! De Kachel loopt er warm voor!

Cafe De Kachel
Navigeer hier naartoe met google maps
Zwanestraat 3
9711 RE Groningen
06-42202887
www.cafekachel.nl