Band & Café 2018

Wat een geweldige 10e editie van de Blues Tour Groningen!
Bedankt alle sponsoren voor het mede mogelijk maken van de Blues Tour Groningen.
Bedankt alle bezoekers voor het massaal bezoeken van deze geweldige editie.
Bedankt iedereen die heeft meegeholpen, Berber Nijdam, Maarten Linskens, Willem Koster, Alvar Besemer, Menno Hoexum en Audrey Doornbos.

Op naar de 11e editie, namelijk op  zaterdag 23 februari 2019!

LET THE GOOD TIMES ROLL!

Joris van Berkel

In memoriam Wim Angerman

Wim Angerman - Blues Tour Groningen 2017
Wim Angerman – 13/12/1950 – 17/11/2017 – Blues Tour Groningen 2017

Afgelopen vrijdag 17 november bereikte mij het trieste bericht dat mijn goede vriend, man van Berber Nijdam, voorzitter & oprichter BTG, bluesman; Wim Angerman (66) is overleden.

Ik wens Berber, familie, vrienden, collega’s en kennissen uit het blues- & horecaleven heel veel sterkte toe met dit grote verlies.

Blues Tour Groningen was Wim zijn levenswerk, editie 10 gaat dus ook door en is op zaterdag 24 februari 2018.

LET THE GOOD TIMES ROLL

Joris van Berkel

Hier een plaats om berichten, foto’s, video’s en andere herinneringen aan Wim te delen of steun te betuigen aan dierbaren: https://www.memori.nl/gedenkplaats/Wim-Angerman/
Van alle reacties zal een boek worden gemaakt voor de familie. 🎼

Captain Morgan Express

Captain Morgan Express mengt zompige moerasklanken uit New Orleans met de stadse geluiden uit Chicago. Onversneden Texas struts smelten samen met delta blues uit het diepe zuiden. Live kenmerkt Captain Morgan Express door een energieke performance, meerstemmig zang en explosieve gitaar- en bluesharp duels. Swingende shuffles worden afgewisseld met ruige bluesrockers en klassieke slow blues. Beleef het mee in de Benzinebar!

Benzinebar
Navigeer hier naartoe met google maps
Hoekstraat 44 – 9712 AP – Groningen
benzinebar.nl


Ed Baker & The Boogie Machine

En daar zijn ze weer! De afgelopen 3 edities heeft het publiek en de uitbater ze omarmd. Vandaar dat deze swingband met opwindend repertoire uit de jaren ’50 opnieuw het podium beklimt in de Uurwerker. Dansen voor jong en oud!
De Boogie Woogie vormt de rode draad, de muziek vertegenwoordigt de jaren 30, 40 en 50. Met de nadruk op de fifties, waarin contrabas en drums de groove zetten. De up-tempo muziek, de spetterende solo’s en de interactie tussen de muzikanten maken elk optreden tot een feest voor het publiek.

Café Uurwerker
Navigeer hier naartoe met google maps
Uurwerkersgang 24/7 -9712 EJ – Groningen
www.uurwerker.nl


Juke-Joints

Juke Joints

Deze Zeeuwse band komt voor de 6de keer spelen. Gewoon een traditie waar Wim trots op was. Na hun optreden gonst het nog lang na: “Wat een te gekke, opzwepende band is dat!” The Juke Joints zijn winnaar geworden van de Dutch Blues Award in de categorie Dutch Blues Band 2016: “Een band die zich al jarenlang onderscheidt ten opzichte van de overige Nederlandse bluesbands en overduidelijk een eigen stijl heeft ontwikkeld met voornamelijk zelf geschreven nummers en slechts incidenteel een cover.
Met hun mengeling van blues, rock & roll, rockabilly en zydeco zetten The Juke Joints al ruim 32 jaar nationale en internationale podia in vuur en vlam.

Stads- en terrascafé Pronk
Navigeer hier naartoe met google maps
Vismarkt 56 -9711 KV – Groningen
www.stadscafepronk.nl


The Stingers

The Stingers, een swingende bluesband uit de stad Groningen, is opgericht door 4 door de wol geverfde muzikanten met een passie voor de Blues met een hoofdletter B. Het repertoire bestaat uit een dampende mix van westcoast swing tot texas – en chicago blues en alles wat daar tussen zit. Ze leggen zich niet vast maar spelen recht uit het hart.. Let’s roll !! Het zal in de Wolthoorn weer swingen als vanouds.

Café Wolthoorn & Co
Navigeer hier naartoe met google maps
Turftorenstraat 6 – 9712 BP – GRONINGEN
050-3123192
cafewolthoorn.nl


HELAAS!! The Veldman Brothers komen NIET spelen bij de Eetcafé Ugly Duck. ivm ziekte!

Veldman Brothers

The Veldman Brothers, het ultieme bluesbroederschap. Al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscene. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Daarachter hun rhythmbrothers Fred van der Wende op bas en Han Neijenhuis op drums. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin’ Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds en ga zo maar even door. Maar bovenal hebben The Veldman Brothers een heel eigen, herkenbare sound. Blues, rhythm & blues, westcoastblues en deltablues, afgewisseld met vleugjes rock’n roll, country en zelfs soul en funk. Dat is ‘Blues & Roots – Straight from the Heart’. Dat zijn The Veldman Brothers!

Ugly Duck
Navigeer hier naartoe met google maps
Zwanestraat 28, 9712 CN Groningen
050- 3120282
Uglyduck.nl


Blues Avenue Revisited

‘The Blues had a baby and they called it Rock ‘n’ Roll’ (Muddy Waters). Dat is de beste beschrijving voor de stijl van Blues Avenue. Steaming hot and raw blues, served with a spoonful of rock ‘n’ roll. De energie spat van het podium! Blues Avenue speelt energiek, vanuit het hart en weten bijna niet van ophouden. Net zoals vroeger in de jukejoints van de Mississippi Delta gaat het dak er af en swingt de hele tent.
Blues Avenue speelt covers van bekende en minder bekende bluesartiesten. Ze geven elk nummer hun eigen saus en creëren daarmee een eigen sound. Rauw en ‘onder uit de kast’. Voorop staat het plezier in muziek.

Taveerne Rabenhaupt
Navigeer hier naartoe met google maps
Gedempte Zuiderdiep 7 – 9711 HA – Groningen
050-8200290
taveernerabenhaupt.nl


Bluesdaddies

Authentieke blues uitgevoerd zoals het hoort door drie door de wol geverfde muzikanten. Het Groninger trio staat garant voor gedegen uitgevoerde (oude) blues waar het prettig naar luisteren is. En dat op een locatie waar het repertoire helemaal tot zijn recht komt, namelijk Huis de Beurs.

Huis De Beurs
Navigeer hier naartoe met google maps
Akerkhof 4 – 9711 JB – Groningen
050-3120333
www.huisdebeurs.nl


Harp Mitch & Helmut Jakobs

Harp Mitch op mondharmonica’s, gitaar en zang begeleidt door zijn “maatje” Helmut Jakobs op gitaar, vormen een akoestisch duo dat al meer dan enkele decennia met elkaar de blues verkondigen. De sound klinkt zeer authentiek mede vanwege hun benadering van de oude Blues songs van weleer, waaraan ze toch een hedendaagse tint geven. Ze nemen u mee in een reis door het cultuurlandschap wat de blues biedt. Van het diepe zuiden naar Chicago en richting de zonnige Westcoast van Amerika. Dit duo zal u verrassen in de intieme sfeer van Barrel Wijn.

Barrel Wijnlokaal
Navigeer hier naartoe met google maps
Haddingestraat 27 – 9712 MA – Groningen
06-51505699
barrel-wijn.nl


Lapa Loca

Lapa Loca neemt je mee op ontdekkingsreis. Een muzikale verkenning van Amerikaanse roots, met een dikke dosis hedendaagse blues. Van de moerassen van Georgia, via Nashville en Kansas City, helemaal door tot aan het zonnige Californië. De blues, een geheel eigen benadering gemixt met een snufje oude soul, country, funk en rock maakt het repertoire van Lapa Loca. Gegarandeerd een heerlijke avond in Buckshot met rhythm & roots uit de 21ste eeuw.

Café Buckshot
Navigeer hier naartoe met google maps
Gedempte Zuiderdiep 58 – 9711 HK – Groningen
050-5892758
www.buckshotcafe.nl


Maaris

Een toffe zinnenprikkelende jonge band uit het Groningse. Blues in de breedste zin van het woord! Verwacht van deze band bepaald geen standaard 12/8 riedels. ‘Bluesmagazine’: “Dat de blues van alle leeftijden is blijkt duidelijk uit de muziek die MAARIS speelt. De basis is duidelijk blues, die ingrediënten zijn zeker aanwezig, maar dit is nieuw en fris en alle leden van de band laten je dit uitstekend horen.” Verwacht een dynamisch optreden in All Round, een nieuwe locatie voor de BTG.

Allround Groningen
Navigeer hier naartoe met google maps
Akerkhof 4 – 9711 JB – Groningen
050-2302231
allround050.nl


Matt T Mahony

Matt T Mahony behoort tot een nieuwe generatie gitaarspelers die niet bang zijn om “out the box” te spelen. Zijn compostites worden beinvloed door de oude traditionele jazz en blues gitaristen, en door hedendaagse grensoverschreidende muziekanten. Het optreden van dit vernieuwende trio wordt gekenmerkt door improvisatie en groove door een landschap van verschillende stijle zoals blues, jazz, rock, en meer.

LOLA 050
Navigeer hier naartoe met google maps
Pelsterdwarsstraat 11 – 9711 KP – Groningen
06-28655824
lola050.nl


Ralph de Jongh

Ook Ralph is een terugkerende muzikant tijdens BTG. Er was zoveel vraag naar hem dat we niet om hem heen konden. Intens sleept hij het publiek telkens mee zijn eigen blueswereld in. En probeer daar maar eens uit los te komen. Gegarandeerd dat lukt dus niet. Genieten in café De Sleutel!

Café De Sleutel
Navigeer hier naartoe met google maps
Noorderhaven 72 – 9712 VM – Groningen
050-3181454
cafedesleutel.nl


De Blues Cowboys

Dit is de “huisband” van Groningen: Lourens Leeuw (zang en bas), en Lex Koopman (zang en gitaar) en Marcel Wolthof (zang en drums). Jaren geleden bracht dit trio herkenbare sixties classics afgewisseld met swingende bluesnummers ten gehore, maar ze hebben gedurende hun bestaan een andere en unieke sound ontwikkeld. Met veel plezier spelen ze nu op een geheel eigen manier Rock & Roll, Blues, en Pop met een vleugje Country.

Keldercafé Merlot
Navigeer hier naartoe met google maps
Oosterstraat 53 – 9711 NR – Groningen
06-18224635
keldercafemerlot.nl


The Hoochies

Richard Koster, zang en mondharp ( Cuban Heels) en Roelof Meijeringh op gitaar ( Boyd Small, Memo Gonzalez ) met een Groningen verleden vormen de spil van the Hoochie. Er wordt gespeeld met een overtuigende Chicago stijl Bluesharp, no nonsens rauwe blues en boogie in de traditie van Little Walter, the Red Devils, Sean Costello en oude blueshelden maar ook uitstapjes naar andere stromingen staan op het menu. Verwacht verder geen muzikanten die de neuzen van hun schoenen inspecteren, ze spelen de blues als Hoochie Coochie Men….en staan garant voor een rauwe en smerige Lester Butler sound! Café Mulder is er klaar voor!

Café Mulder
Navigeer hier naartoe met google maps
Grote Kromme Elleboog 22 – 9712 BK – Groningen
050-3141469


The Sidekicks

The Sidekicks is een ‘blues and more than blues’ band. De zeer ervaren bandleden, opgegroeid met rhythm & blues, zijn van vele markten thuis: pure blues, bluesrock, jazz en swing. Het wordt allemaal perfect geïntegreerd in een lekkere ‘Sidekicksound.” The Sidekicks treden graag en met erg veel enthousiasme op. De band staat bekend om zijn energieke live optredens. Een prachtband op het podium van Café De Keyzer.

Café De Keyzer
Navigeer hier naartoe met google maps
Turftorenstraat 4 -9712 BP – Groningen
050-129194
www.cafedekeyzer.nl


The White Duck Band

De band bestaat sinds 2012 in de huidige bezetting. Alle leden van de band wonen in de Provincie Groningen en zijn al jaren actief in de muziek. De muziekstijl van de band komt voort uit de jazz, blues en rock. Covers, bekend en onbekend maar altijd overgoten met het eigenzinnige Duck sausje.

Martini Hotel
Navigeer hier naartoe met google maps
Gedempte Zuiderdiep 8 – 9711 HG – Groningen
050-3129919
www.martinihotel.nl